Destinatie de weeekend: Timisoara

Cum arata un sfarsit de saptamana ideal? Atunci cand gasesti o destinatie de weekend ideala pentru o scurta escapada din rutina zilnic, orice sfarsit de saptamana devine perfect!

Descopera o super destinatie in care sa petreci sfarsitul de saptamana – fie ca vrei sa pleci cu toata familia sau cu iubita/iubitul!

Sursa FotoPensiunea Elisei Timisoara | Cazare in Timisoara de la 80 lei / zi

Romania iti ofera o multitudine de locuri care imbina foarte bine relaxarea cu distractia si cu vizitarea obiectivelor turistice, iar Timisoara este unul dintre acestea.

Cele mai mari avantaje pe care turismul de weekend in Timisoara il ofera sunt urmatoarele:

Acces facil. Indiferent de mijlocul de transport ales, in Timisoara poti ajunge usor din orice colt al tarii. Poti merge cu masina personala, cu trenul sau cu avionul, mai ales ca acum exista o multime de curse low cost la preturi avantajoase catre aeroportul Traian Vuia – Timisoara.

Obiective turistice. In Timisoara, poti regasi atmosfera unui oras european care adaposteste o multime de locuri surprinzatoare pentru turisti. Piete pietonale – Piata Victoriei si Piata Unirii sunt zone cu un farmec aparte pe care le poti descoperi la pas, fie ca iti place sa admiri cladirile impozante cu arhitectura deosebita, fie ca iti place sa vizitezi muzeele, galeriile de arta si expozitiile sezoniere.

Oricare ar fi obiectivele turistice care te atrag cel mai mult, atunci cand ajungi in Timisoara pentru un weekend ar trebui sa iti planifici foarte bine timpul pentru a putea descoperi cat mai multe dintre acestea. Viziteaza Catedrala Mitropolitana, un edificiu reprezentativ pentru orasul de pe Bega, Palatul Baroc, plimba-te prin centrul orasului prin renumitul loc de promenada cunoscut sub numele Corso, relaxeaza-te in Parcul Rozelor si, nu in ultimul rand, fa o plimbare pe jos, cu bicicletele pe aleile care marginesc Bega sau, de ce nu, chiar cu vaporasul pe rau.

Evenimente culturale. Timisoara este un oras care vibreaza, un oras animat de nenumarate evenimente culturale in care muzica, spectacolul si teatrul reunesc in acelasi loc artisti consacrati si amatori. Cele mai cunoscute festivaluri ale Timisoarei – Festivalului de Jazz Timisoara, Timisoara Rock Festival, Festivalul European de Opera si Opereta , Bega Bulevard sunt asteptate cu sufletul la gura de timisoreni, dar si de turisti.

Distractie si relaxare. Timisoara nu inseamna doar cultura, istorie si arta. Orasul are atat de multe locuri speciale in care tinerii se intalnesc pentru distractie si socializare – de la zone verzi de relaxare precum parcurile si pana la terase, pub-uri si cluburi care mentin vie viata de noapte a orasului.

Rezerva-ti timp atunci cand petreci sfarsitul de saptamana in Timisoara atat pentru activitati culturale, cat si pentru shopping, pentru pauye de relaxare in pub-uri (de exemplu Fabrica de Bere) sau pentru a degusta mancarurile cu specific banatean pe care le poti gasi la restaurantele din oras! Detalii pe: http://www.pensiuneaelisei.ro